Yinyang Akademija

 

Ime je nastalo v kontekstu raziskovanja notranjih in zunanjih borilnih  in drugih gibalnih veščin, ki se povezujejo, nadgrajujejo in omogočajo uravnoteženo življenje.

 

Vedno bolj narašča želja po tehničnem znanju borilnih veščin samo za dobro počutje, katere  cilj ni priprava na tekmo ali borbo, ampak v prvi vrsti dobra izkušnja na treningu in počutje. 

 

Pomanjkanje tovrstne usmerjenosti in izobraževanja na tem področju je pripeljalo do poglabljanja znanja in širjenja tudi na ne toliko 'main stream' prakse, predvsem QiGong, Thai Chi, KungFu, kar pomeni naslednjih nekaj desetletij poglabljanja in raziskovanja.

 

Kot dober uvod oziroma podlaga za osvajanje borilnih notranjih in zunanjih veščin je QIGong, katerega cilj je poglobiti zavedanje telesnega in umskega stanja. Torej občutiti več.

 

QiGong ni veščina, po kateri naj bi osvojili neko določeno fizično zmogljivost. QiGong je veščina s katero se trenira um in s tradicionalnimi starodavnimi kitajskimi gibalnimi vzorci povezano mehko gibanje, ki omogoča globje zavedanje in povezovanje z lastnimi čustvi.

 

 

Samo učenje Qi Gonga poteka v večih fazah, vsekakor pa je prva - osvajanje gibalnih vzorcev in spoznavanje veščine kot take.  Zato v prvi fazi poteka delavnica:

 

QIGong 5 elementov, kjer se učimo osnov, filozofije in povezanosti z naravo v sistemu s 5imi čudovitimi živalmi, ki omogočajo aktivacijo energijskih kanalov - meridianov.