SHAPEBOXING

 

Komu je Shapeboxing namenjen?


To je visoko intenziven trening, ki je primeren za vse ljudi, stare in mlade, športnike in rekreativce. Moške in ženske. Intenzivnost treninga se odraža v pripravljenosti posameznika. Začetniki dosežejo najvišjo intenzivnost, šele takrat, ko osvojijo udarce in vsaj približno tehniko in z njo način treniranja.
 

Osebe, katerih izhodišče je predznanje borilnih veščin ali dobra fizična pripravljenost in smisel za koordinacijo, visoko intenzivnost samega treninga dosežejo veliko prej. Shapeboxing se izvaja v majhnih skupinah do 16 ljudi. Sestavni del treninga so boksarske vreče, rokavice in povoji, blazine in ščitniki za noge in razni dodatni pripomočki.
 

SHAPEBOXING je licenčna vadba različnih veščin: tehnik, moči in eksplozivnosti . Gre za light kontakt treninge. Treningi so za rekreativno populacijo. Vsake tri mesece gre za nov cikel, ki ima 24 različnih treningov. Ti se delijo v tri različne principe:

TEHNIKO, MOČ IN EKSPLOZIVNOST. Pri Shapeboxing tehniki, poudarjamo še bolj pravilo izvedbo udarcev, treniramo footwork, nožne, ročne tehnike in napad in obrambo v parih.  Pri Shapeboxing moči, razvijamo moč v udarcih in izvajamo treninge predvsem na vrečah. Pri Shapeboxing pliometriji pa razvijamo eksplozivnost, po različnih principih treniranja, ki k temu pripomorejo. Še vedno vsi trije principi temeljijo na aerobni vadbi z rokavicami in v parih, ter light kontaktom.

 


NAŠ KARAKTER oziroma jedro SHAPEBOXINGa so:
• FRESH (začetniki),
• NINJE (nadaljevalni),
• ULTIMATE (ninje z extra sposobno percepcijo dojemanja, po nekaj letih treninranja).


 

 

Urnik vadb    

 

 

 

Vas zanima več?

 

Naslov

Stegne 11

1000 Ljubljana

Telefon


00386 (0) 40 88 44 79