Jin Jang Akademija

 

Ime je nastalo v kontekstu raziskovanja notranjih in zunanjih borilnih in drugih gibalnih veščin, ki se povezujejo, nadgrajujejo in omogočajo uravnoteženo življenje.

 

Pomanjkanje tovrstne usmerjenosti in izobraževanja na tem področju je pripeljalo do poglabljanja znanja in širjenja tudi na ne toliko 'main stream' praksah, predvsem Qi Gong, Thai Chi, KungFu, kar pomeni naslednjih nekaj desetletij poglabljanja in raziskovanja. 

 

Vedno bolj tudi narašča želja po tehničnem znanju borilnih veščin samo za dobro počutje, katere  cilj ni priprava na tekmo ali borbo, ampak v prvi vrsti dobra izkušnja na treningu in počutje. 

 

 

 

Cilj JJA (Jin Jang Akademije) je krepiti ravnotežje med zunanjo in notranjo močjo, kar pripelje posameznika, do bolj kvalitetnega gibanja in načina življenja na sploh. 

 

Prakse notranje moči se izvajajo v okviru Qi Gonga, ter različnih dihalnih in meditatacijskih tehnik. 

 

Qi Gong ni veščina, po kateri naj bi osvojili samo neko določeno fizično zmogljivost.

 

Qi Gong je veščina s katero se trenira um in s tradicionalnimi starodavnimi kitajskimi gibalnimi vzorci povezano mehko gibanje.

 

 

 

 

Le -to  omogoča globje zavedanje in povezovanje z lastnimi čustvi. Gre za več dimenzionalni trening. 

 

Na drugi strani se izvajajo treningi zunanje moči, kajti vse je v ravnotežju, eno brez drugega ne gre.

 

 

Zunanja moč in treniranje le - teh, temelji na funkcionalnem gibanju, razvijanju gibljivosti v končnih obsegih, treningih z lastno težo in različnimi pripomočki, ter različnimi borilnimi veščinami, kot so kikboks, boks, kung fu.

 

 

Tamara Smonker, ki je trenerka sedaj že 26 let, je koncept JJA začela tri leta nazaj, v težkem obdobju pandemije in še težjih osebnih izzivih.

 

 

 

 

 

Premagovanja izzivov se je tokrat lotila z drugačnim pristopom, s treniranjem notranje moči skozi Qi Gong in dihanje. Vse skupaj pa se odlično prepleta s predhodnim znanjem in izkušnjami.