Preboj znamke

 

4 min branja. 

 

Sama ideja  SHAPEBOXING  koncepta je nastala že leta 2010,  ko je kreativni um sedaj priznane blagovne znamke SHAPEBOXING -  Tamara Smonker,  vodila popularne Les Mills skupinske vadbe iz Nove Zelandije, kamor so jo povabili kot enega izmed glavnih obrazov za globalno kampanjo. 

 

 

Rdeča nit SHAPEBOXINGA je že od leta 2009, tehnika borilnih veščin, kot so tajski boks in kickboks iz različnih borilnih klubov, po celem svetu, kjer so se kalile veščine, Tamare Smonker.

 

 

 

 

Nekateri izmed klubov, kjer se je pilila tehnika:  Golden Glory Gym z Alistar Overeem-om Amsterdam, WFC -  Lucien Carbin, Chang Mai -  Tajska, UFC telovadnice v Los Angelesu, LMI - Nova Zelandija, YGYG- Miami..

 

 

 

 

Glavna razlika med treningi v borilnih klubih in SHAPEBOXING treningi je: 

- Ni polnega kontakta

- Ni udarcev v glavo 

- Ni priprave na borbo

- Učenje tehnike ročnih in nožnih udarcev: 

- Prosto, v parih, na vrečah

Trenira se  za: dobro počutje, fizično pripravljenost in ZABAVO. 

 

 

 

 

Ljubljanske Mlekarne so gostile Tamaro v projektu: Trening med poročili, na Pop Tv, ki je prejel tudi glavno nagrado za najboljši produkt na SOF-u, ki ga je ustvarila agencija TBW Luna.

 

 

 

 

Z uspehom je rastla tudi motivacija na treningih, ki so postajali vse odmevnejši, tudi po dobrem izboru glasbe, s katero je Tamara dvigovala vzdušje v diskotekah Ambasada Gavioli, Afrika, Hala Golovec, ko je bila D.J.-ka. 

 

 

 

Zanimivo je bilo tudi sodelovanje s COSMOPOLITANOM, za katerega je Shapeboxing pripravil show group nastop in pa ogrevanje za dame, ki so se pomerile v teku v petkah čez Prešernov trg. 

 

 

Intervjuji različnih medijskih hiš so postali stalnica. Med drugimi je prispelo je tudi vabilo na prav poseben intervju z ULO FURLAN. Ula  je prvič preizkusila boksarske rokavice kar v garderobi pred snemanjem za PLANET Tv. 

 

 

 

Nikon je pripravil tematiko rdeče preproge in James Bonda, kjer je sodelovalo več kot 400 fotografov. 

Shapeboxing nastop se je odvijal z intenzivnimi borilimi vložki, kjer so bile akcijske fotografije končni produkt. 

 

 

 

Z uspehom je rastla tudi želja po izzivih. 2013 je Tamara Smonker odprla Shapeboxing trening center, ki pa je prinesel več dela in več odgovornosti. 

 

 

 

Telovadnica na vrhu stavbe, s teraso, funkcionalno dvorano s fitnes opremo in prostori za masaže, ter boxing dvorano z vrečami je prinesla nešteto vrhunskih treningov, druženj, dogodkov, projektov in spominov.

 

 

 

Tamara je razvila študijo EMS tehnologije, ki je bila temelj za nov proizvod Studia Moderne za zahodne trge. Poleg študije se je izvedel že dobro uveljavljen koncept izzivov, kjer v 6oih dneh posameznik, poskuša dosečti najboljšo verzijo samega sebe. 

 

 

 

Sledilo je vabilo  k sodelovanju SHAPEBOXINGA z ADIDAS WOMEN, kjer se je predstavil s svojo delavnico in sporočilom, da so močne ženske tudi ženstvene in nežne. Tudi ostale znane slovenske trenerke so se predstavljale s svojimi delavnicami. 

 

 

 

 

Shapeboxing ima tudi svojo SHOW GROUP skupino, ki se je predstavljala že na različnih dogodkih. Od Prešernovega trga, do trga Republike (20.000 gledalcev), do mednarodnega tekmovanja na EUROFIT festu, kjer so punce s svojo koreografijo osvojile prvo mesto. 

 

 

 

 

2020 prelomnica. Pozornost iz zunanje moči gre na notranje zavedanje in povezovanje z življenjsko energijo. Functional Mobility - Kanada, QiGong- New York, izobraževanja so prinesla nov koncept.

 

Yin Yang Akademijo, ki se je kalila v različnih poslovnih programih, kot so Aspire - Google, Poni - Javna Razvojna Agencija in Gea Inkubator.  Vsa znanja se pretakajo in povezujejo skozi društvo GIBALNA KLINIKA. 

 

 

Leto 2023 je prineslo nov projekt. Tokrat SHAPEBOXING v sodelovanju z LELOSI. Snemanje je potekalo celo dopoldne Shapeboxing trenerke so se uspešno trudile ohranjati pozitivno energijo, čarobnost in predanost pred kamerami.