Shapeboxing

 

Komu je Shapeboxing namenjen?


To je visoko intenziven trening, ki je primeren za vse ljudi, stare in mlade, športnike in rekreativce. Moške in ženske. Intenzivnost treninga se odraža v pripravljenosti posameznika. Začetniki dosežejo najvišjo intenzivnost, šele takrat, ko osvojijo udarce in vsaj približno tehniko in z njo način treniranja.
 

Osebe, katerih izhodišče je predznanje borilnih veščin ali dobra fizična pripravljenost in smisel za koordinacijo, visoko intenzivnost samega treninga dosežejo veliko prej. Shapeboxing se izvaja v majhnih skupinah do 16 ljudi. Sestavni del treninga so boksarske vreče, rokavice in povoji, blazine in ščitniki za noge in razni dodatni pripomočki.
 

Shapeboxing je licenčni sistem treningov, ki: združuje moč in funkcionalnost na eni strani, tehniko in eksplozivnost na drugi strani,  ter stabilizacijo in pliometrijo, kot protiutež. Ob treningih se razvija pozitiven pogled na posameznikovo samopodobo. V se gradi karakter moralnih vrednot z močno povezanostjo duše in telesa, kot je to značilno za vzhodnjaški princip športnega treniranja.
 

 

Gre za način treniranja, ki se mu je dobro popolnoma prepustiti. Gre za to, da med vadbo razvijamo tehniko, ki zahteva močen um in pozornost, če temu dodamo še hitrost, moč in eksplozivnost, so to idealne značilnosti za uspešno oblikovanje telesa, skozi treniranje borilnih veščin tajskega boksa, kickboksa in boksa. 


Na drugi strani se trudimo, da je delo v skupinah pristno in ob tem spodbujamo disciplino, odločnost in predanost k cilju, s najmanjšimi okvirji družbe in največjim samozavedanjem.

JA, je prisoten adrenalin. JA, trening je sam po sebi živalski, ampak brez tehnične izvedbe in varnega izvajanja udarcev ostaja resnično samo živalski in brez integritete.
Zato na prvem mestu zagovarjamo karakter: Pozitiven, kipeč, energičen, iskren, odločen, razumevajoč in  tekmovalen!
 


NAŠ KARAKTER oziroma jedro SHAPEBOXINGa so:
• FRESH (začetniki),
• NINJE (nadaljevalni),
• ULTIMATE (ninje z extra sposobno percepcijo dojemanja, po nekaj letih treninranja).


Shapeboxing je povezan s SZKT in FZS, ki s skupnimi močmi pomagata, da licenca in neoporečnost trenerjev obstojajo, predvsem s kvaliteto ob eni rami in dolgoročno rastjo ob drugi. (Rame se pri Shapeboxing treningih posebej ceni, ker imajo vodilno funkcijo, ob izvajanju udarcev in mentalno oporo, če je komu kdaj težko.)

B.O.W. ( beri: spoštljiv poklon vsakemu, ki sprejema in daje)
 


MOČ: Treningi, ki temeljijo na kombinacijah na vrečah in razvijanju močnih udarcev.

 

PLIOMETRIJA: Treningi, ki temeljijo na razvijanju eksplozivne moči, ki je pri boksanju in brcanju. Predvsem, poskoki, odrivi, itd…

 

TEHNIKA - za pravilno izvedbo udarcev skrbi trening tehnike. Ko enkrat osvojimo tehniko boksanja, lahko bolj učinkovito razvijamo tudi moč udarcev. S pravilno tehniko pa tudi zmanjšamo možnost poškodb zaradi nepravilne izvedbe udarcev.  

 

 

 

 

 

 

 

 Naslov

Stegne 11

1000 Ljubljana

00 386 40 88 44 79