RAZVOJ IN VIZIJA

 

Sama ideja je nastala že leta 2010,  ko je kreatorka  Shapeboxinga, Tamara Smonker,  vodila popularne  Les Mills skupinske vadbe iz Nove Zelandije, kamor so jo povabili kot enega izmed glavnih obrazov.

 

 

 

 

 

 

Že od 2009  je rdeča nit Shapeboxinga tehnika tajskega boksa in kickboksa iz različnih borilnih klubov.

 

 

 

 

Tehnika se je pilila v Golden Glory Gym z Alistar Overeemom Amsterdam, Wfc -  Lucien Carbin, Chang Mai -  Tajska, UFC telovadnice v Los Angelesu, LMI - Nova Zelandija, YGYG- Miami...

 

 

Ljubljanske Mlekarne so gostile Tamaro v projektu: Trening med poročili, na Pop Tv, ki je prejel tudi glavno nagrado za najboljši produkt na SOF-u.

 

 

 

Z uspehom je rastla tudi motivacija na treningih, ki so postajali vse odmevnejši, tudi po dobrem izboru glasbe, s katero je Tamara dvigovala vzdušje v diskotekah Ambasada Gavioli, Afrika, Hala Golovec, ko je bila D.J.-ka. 

 

 

 

 

 

In različni zanimivi projekti, nastopi  in sodelovanja kot je bil  Cosmopolitanov Shapeboxing nastop na Prešernovem trgu.



 

 

Blagovna znamka SHAPEBOXING in licenčni sistem treningov sta se razvijala naprej. Priljubljenost je rasla. 

 

 

 

Intervjuji različnih medijskih hiš so postali stalnica. Trening Shapeboxinga se je odvijal tudi v maski pred snemanjem, voditeljice so si želele preizkusiti vadbo. 

 

 

 

 

Nikon je pripravil tematiko rdeče preproge in James Bonda, kjer je sodelovalo več kot 400 fotografov. 

 

 

 

Shapeboxing nastop se je odvijal z intenzivnimi borilimi vložki, kjer so bile akcijske fotografije končni produkt. 

 

 

 

 

 

Shapeboxing je sodeloval tudi pri odmevni akciji nove EMS tehnologije, kjer je bila študija Tamare Smonker temelj za nov proizvod studia Moderne za zahodne trge. 

 

 

SHAPEBOXING je gostoval tudi pri projektu ADIDAS WOMAN, kjer so se tudi ostale znane Slovenske trenerke predstavljale s svojimi delavnicami. 

 

 

 

 

 

Poleg skupinskih treningov je nastala tudi show group skupina, ki je zmagala na mednarodnem tekmovanju. 

 

Skupino je sestavljalo osem Shapeboxing inštruktoric. Zmaga je bila nepričakovana in zato še toliko bolj sladka. Na istem tekmovanju je naslednje leto Shapeboxing imel svoj master class. 

 

 

 

 

2012 se je odprla druga Shapeboxing telovadnica, tokrat precej večja in je bila steber za ničkoliko dobrih treningov in delavnic. Pred pričetkom pandemije 2020, je v Sloveniji delovalo že 13 telovadnic z inštruktorji Shapeboxinga. 

 

 

 

S krajšim premorom se Shapeboxing 2022 vrača tudi na globalni trg, kamor želi prenesti svoje znanje, izkušnje in strast na trenerje, ki to potrebujejo.