DREAM JOB - TRENERKA BORILNIH VEŠČIN

 

Medtem ko uriš telo s hitrostjo udarca, dviguješ adrenalin z močjo izvedbe in združiš to v ekplozivnost, pridejo možgani do nekakšne samouresničitve. Urjenje tega športa predstavlja nekakšno harmonijo med dušo in telesom. Za obvladovanje udarcev mora biti um čist.  Opis ni najboljši, sigurno pa je potrebno kar nekaj ur, da telo samo ugotovi, kakšen balzam so udarci.

 

Kako začeti?  Kaj je potrebno za uspešno vodenje?

Zakaj bi katerakoli punca sanjala o boksu ali kikboksu, kaj šele poklicu trenerke borilnih veščin rekreativne populacije?

Je sploh realno, da bi lahko uspela in se preživljala s tem? 

Ali je realno, da bodo ostali videli, kako si zaljubljena v svoje delo? 

 

Boks, tajski boks, mma, to so ja brutalni športi, ki v celoti pripadajo močnejšemu spolu. Je tako? NI.

Pred devetnajstimi leti, sem bila kar vzorna študentka, ki se je trudila, biti prisotna na čimveč predavanjih ekonomske fakultete in pokazati predanost študiju in obveznostim. 

                                                                                                                                                             

Sestrična me je povabila na prezentacijsko uro vodenih licenčnih vadb iz Nove Zelandije in takoj sem vedela, da želim postati trenerka teh vadb. Po končani prezentaciji sem stopila do trenerjev in povedala, da se želim pridružiti njihovem teamu. 


Ne samo, da sem se pridružila teamu, povabili so me v Novo Zelandijo, kjer sem kot edina in prva slovenska predstavnicapredstavljala njihov program, kot glavni model za 250.000 telovadnic po vsem svetu. 

 

Program, ki sem se mu strastno predajala in ga vadila zadnjih nekaj let.  Po nekaj ur na dan. Ponudili so mi službo v Avstraliji, rekli, da bom zvezda.

 

Jaz pa tega nisem videla tako. Ker v Sloveniji si težko slaven, v smislu, da bi slava prinesla toliko denarja, kot v Ameriki, za spodobno plačo, hišo, dober avto in še kaj... Ne, s takšni poklicem pri nas to ni mogoče. Kruta resnica. Ampak mene je vseeno vleklo nazaj v to zeleno slovensko vas. Zdaj ko je minilo deset let od tega vem zakaj. To je zgodba za drug blog.

 

Treniranje borilnih veščin je miljon različnih principov. Že samo način, kako trenirajo moški trenerji ali ženske trenerke je zelo drugačen. Po drugi strani je treniranje tehnike, kamor ponavadi štejemo tudi “shadow boxing” precej težji del, kot treniranje v paru,  bodi si, da gre za “light sparing” ali “full contact”.

 

Potem pa je tu še priprava taktike na borbo, ki lahko dobesedno spominja na igranje šaha.  Dodajte še različne vrste borilnih veščin, pa je eno življenje premalo, da bi osvojili več različnih veščin.

 

Seveda pa ne gre spregledati dejstva, da pri takem treniranju sodelujejo mišice celega telesa in se tonus precej hitro pozna.  Razen če nisi Adriana Lima, pričakovati, da bo tvoje telo enako, kot njeno, po 6ih mesecih brcanja in boksanja, je zaman!

 

Definitivno pa je to trening, po katerem se težave ali problemi, ko nimamo odgovora nanje, same razrešijo. Pozabiš na vse skrbi. Frustracije izginejo, jeza se razblini.  To pa ne pomeni, da je treba biti jezen za ta šport. Nasprotno, tudi tisti, ki nimajo 'tega' v sebi, se lahko predajajo užitkom urjenja veščin. 


Ne vidiš izhoda? Začni trenirati borilne veščine! Še prej pa poskrbi, da najdeš trenerja, ki ti odgovarja. Mogoče v naslednjem post-u, katere telovadnice borilnih veščin so v Sloveniji, top in kater malo manj ;) 

 

Ali pa se pridružiš nam! Preveri če je OSNOVNI TEČAJ Shapeboxing-a, the real deal for you!? ;) 

 

NAMIG: KAKO POSTATI FENOMENALNA V TEHNIKI?


Prvih deset let sem trenirala med 5- 7x na teden. Moj glavni fokus, so bili ročni in nožni udarci. Spremljanje borb (K1, PRIDE, BELLATOR, UFC) in občudovanje tehnike uspešnih borcev.

 Predanost. Strast. Zaljubljenost.

 

Če potrebuješ idejo za izboljšanje svojih brc. Sem pripravila brezplačen PDF trening .

 

Te zanima, kaj 'zganjamo' na treningih? POGLEJ predstavitven filmček: NAŠ TRENING.

 

V naših skupinah vsi sijemo, če je diamant neobrušen, še toliko bolje. Vabljen-a. 

 

“Some people never go crazy. What truly horrible lives they must lead.” Charles Bukowski; 

 


 

 

 

Naslov

Stegne 11

1000 Ljubljana

00 386 40 88 44 79