POKLIC: Tenerka borilnih veščin

 

ZAKAJ začeti?  

Kaj je potrebno za uspešno poučevanje?

KAKO začeti? 

Je realno, da bi lahko uspel-a in se preživljala s tem? 

 

Medtem ko uriš telo s hitrostjo udarca, dviguješ adrenalin z močjo izvedbe in združiš to v ekplozivnost, pridejo možgani do nekakšne samouresničitve. Urjenje tega športa predstavlja harmonijo med dušo in telesom. Trenutek, ko se ustavi čas. Trenutek, ko pozabiš na vse ostalo.  Z obvladovanjem udarcev se um čisti, vse negativne misli in skrbi se razblinijo. 

 

Boks, tajski boks, mma, to so agresivni športi, ki v celoti pripadajo močnejšemu spolu. Je tako? NI. Najbolj bistveno je na kakšen način je urjenje predstavljeno in kakšna je oseba- trener, ki poučuje dane veščine. 

 

Pred dvaindvajsetimi leti , sem bila kar vzorna študentka, ki se je trudila, biti prisotna na čimveč predavanjih ekonomske fakultete in pokazati predanost študiju in obveznostim. Pa se je nekega dne zgodilo, da me je sestrična  povabila na prezentacijsko uro vodenih licenčnih vadb iz Nove Zelandije in takoj sem vedela, da želim postati trenerka teh vadb. Po končani prezentaciji sem stopila do trenerjev in povedala, da se želim pridružiti njihovem teamu. In to je bilo to. Ena izmed najlažjih in najbolj trdnih odločitev v mojem življenju. 


Ne samo, da sem se pridružila teamu, povabili so me v Novo Zelandijo, kjer sem kot edina in prva slovenska predstavnica daljnega leta 2010, predstavljala njihov program, kot glavni model za 250.000 telovadnic po vsem svetu. Bere se glamurozno in res je bilo! Ponudili so mi celo službo in rekli naj ostanem tam, da bom zvezda. Jaz pa sem se samo nasmehnila in po končanem snemanju odletela nazajo v svojo malo deželo. Btw v eno smer sem letela 42 ur in v drugo 38, moja kolena so občutila let še nekaj dni. 

 

Kruta resnica, ki me še vedno sezuje in žal ne vidim, da bi kdaj lahko bilo kaj drugače, je ta da s tem življenjskim stilom preprosto ni pogojev, da bi lahko služili take bajne denarce kot v Zelandiji in Ameriki, celo v Nemčiji so urne postavke in plačila projektov precej precej višja. Se pa da! Kjer je volja je tudi pot. Da pa pot ne bo tako trnova, sem uspela vseh svojih 22 let izkušenj zbrati v 400 ur dela in nastal je močno nadgrajen TEČAJ BORILNIH VEŠČIN za trenerje in  rekreativne populacije.

 

Z njim želim pomagati vsem tistim, ki jih je trend borilnih veščin že zajel ali pa jih še bo in ki si želijo osvojiti vse potrebne tehnike v kar najkrajšem času. Predvsem pa je tečaj mišljen kot orodje, s katerim vsak trener sam sestavlja treninge in kombinacije za svoje vadeče.  

 

 

 

Treniranje borilnih veščin je miljon različnih principov. Že samo način, kako trenirajo moški trenerji ali ženske trenerke je zelo drugačen. Po drugi strani je treniranje tehnike, kamor ponavadi štejemo tudi “shadow boxing” precej težji del, kot treniranje v paru,  bodi si, da gre za “light sparing” ali “full contact”. Pa druga disciplina je urjenje kombinacij v paru, pa tretja disciplina je treniranje na vreči. Gre za zelo tehnični šport, katerega urjenje resnično nima konca in traja leta in leta. 

 

Potem pa je tu še priprava taktike na borbo, ki lahko dobesedno spominja na igranje šaha.  Dodajte še različne vrste borilnih veščin, pa je eno življenje premalo, da bi osvojili več različnih veščin.

 

Seveda pa ne gre spregledati dejstva, da pri takem treniranju sodelujejo mišice celega telesa in se tonus precej hitro pozna. Ker telo aktivno deluje, je takšen način treninga zelo priljubljen tudi pri rekreativni populaciji, ki skrbi za izgled in dobro počutje. 


Ne vidiš izhoda? Začni trenirati borilne veščine! Še prej pa poskrbi, da najdeš trenerja, ki ti odgovarja. Mogoče v naslednjem post-u, katere telovadnice borilnih veščin so v Sloveniji, top in kater malo manj ;) 

 

Ali pa se pridružiš nam! Preveri če je OSNOVNI TEČAJ Shapeboxing-a, the real deal for you!? ;) 

 

 

Namig: Kako postati fenomenalna v tehniki? 


Prvih deset let sem trenirala med 5- 7x na teden. Moj glavni fokus, so bili ročni in nožni udarci. Spremljanje borb (K1, PRIDE, BELLATOR, UFC) in občudovanje tehnike uspešnih borcev.

Predanost. Strast. Zaljubljenost.

 

Če potrebuješ informacije za izboljšanje ročne shadow tehnike . Sem pripravila brezplačen pdf priročnik. 

 

Te zanima, kaj 'zganjamo' na treningih?

POGLEJ predstavitven filmček: NAŠ TRENING.

 

V naših skupinah vsi sijemo, če je diamant neobrušen, še toliko bolje. Vabljen-a. 

 

“Some people never go crazy. What truly horrible lives they must lead.” Charles Bukowski;